Arici cu ciocolata

Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat, mierea, laptele, intr-un vas, la bain marie. Se lasa apoi la racit, dupa care se adauga faina, amestec

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 gr miere lichida
  • 200 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 gr unt
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 400 gr faina
  • 100 gr amidon de porumb
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 25 gr ciocolata de menaj
  • 2000 ml frisca batuta
  • 100 gr zahar pudra
  • 50 gr nuci
  • Pentru ornare:
  • 2-3 linguri apa
  • 100 gr sticksuri

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat, mierea, laptele, intr-un vas, la bain marie. Se lasa apoi la racit, dupa care se adauga faina, amesteca cu cacaua, scortisoara, prafuld e copt si esenta de migdale. Se amesteca bine ingredientele pana se obtine un aluat omogen, care se lasa la rece 15 minute. Se formeaza din acest aluat un oval mare, care se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit, apoi se lasa la racit. Separat se amesteca zaharul pudra impreuna cu nucile macinate si apa. Se repartizeaza amestecul pe partea de deasupra a trupului copt, lasand libera zona capului.


Se bate frisca si se pune din loc in loc cate o floricica alba de

frisca. Se deseneaza ochii, nasul si gura. Se topeste ciocolata, se

inmoaie sticksurile in ea, apoi se infing din loc in loc in trupul

ariciului, in florile de frisca. Din restul de ciocolata ramasa se fac

peste frisca ochisorii. Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu visine Prajitura cu gem Prajitura snikers

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Tocanita cu legume mexicane si fasole fideluta
Bucataras.RO

Tocanita cu legume mexicane si fasole fideluta

Aveam o punga de legume mexicane,ratacita prin frigider si am zis sa-i fac felul......felul doi,ca peste unu am sarit....

Tocanita cu legume mexicane si fasole fideluta
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide