Amandinele sunt un desert cunoscut si apreciat de toti iubitorii de ciocolata. Daca alegi sa insiropezi amandinele cu sirop cu lichior si sa le umpli cu crema ganache de ciocolata, ca in aceasta reteta culinara, succesul este garantat.
Pentru prepararea blatului se bat spuma albusurile cu sarea si zaharul. Se adauga apa, cacaua, galbenusurile batute separat si 12 linguri de faina. Se amesteca toate ingredientele cu mixerul, apoi se toarna compozitia intr-o tava de 28x20cm tapetata cu hartie de copt, si se coace pana trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca, dupa care il decupam in blaturi de amandina mai mici, cu o forma rotunda sau un pahar. Taiem fiecare cerc in doua.
Preparam crema ganache:
Punem frisca lichida impreuna cu romul si cu untul bucatele pe foc, la foc mic, amestecand constant, pana cand s-a topit untul si amestecul este fierbinte. Nu trebuie sa fiarba! Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Lasam crema sa se racoreasca 10 minute, dupa care incepem sa mixam, la viteza medie, vreo 10 minute, pana cand devine pufoasa.
Pentru sirop:
Punem zaharul impreuna cu apa sa fiarba, la foc mic, pana cand zaharul s-a dizolvat si siropul incepe sa se ingroasa. Adaugam esenta de rom si acoperim cu un capac pana cand se raceste.
Pentru glazura:
Punem frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucatele la foc mic, pana cand ciocolata se topeste. Lasam putin sa se racoreasca, dupa care o putem folosi. Glazura se face doar in momentul in care amandinele sunt pregatite.
Asamblare amandine:
Din crema ganache pastram putina pentru a face trandafirii de ciocolata.
Inmuiem fiecare cerculet/baza in sirop, nu il lasam mult, doar putin pe fiecare parte. Il asezam apoi pe o tava, punem un strat generos de crema.
Cerculetele/capac le inmuiem in glazura de ciocolata (racorita) dupa care le asezam cu grija deasupra.
Cu posul facem cu crema ramasa trandafirasi de ciocolata.
Sursa foto: Rodiva - for the love of cakes.
Servim amandinele insiropate cu crema ganache de ciocolata impreuna cu cei dragi.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii