Amandine insiropate cu ganache de ciocolata

Amandinele sunt un desert cunoscut si apreciat de toti iubitorii de ciocolata. Daca alegi sa insiropezi amandinele cu sirop cu lichior si sa le umpli cu crema ganache de ciocolata, ca in aceasta reteta culinara, succesul este garantat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Amandine insiropate cu ganache de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blatul amandinei:
  • 7 oua
  • 5 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita sare
  • Pentru ganache de ciocolata:
  • 240ml frisca lichida
  • 240g ciocolata amaruie
  • 25g unt
  • 2 linguri rom
  • Pentru sirop:
  • 8 linguri de zahar
  • 3 canute de apa
  • 1 esenta rom
  • Pentru glazura:
  • 200g ciocolata
  • 75ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului se bat spuma albusurile cu sarea si zaharul. Se adauga apa, cacaua, galbenusurile batute separat si 12 linguri de faina. Se amesteca toate ingredientele cu mixerul, apoi se toarna compozitia intr-o tava de 28x20cm tapetata cu hartie de copt, si se coace pana trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca, dupa care il decupam in blaturi de amandina mai mici, cu o forma rotunda sau un pahar. Taiem fiecare cerc in doua.

Preparam crema ganache:

Punem frisca lichida impreuna cu romul si cu untul bucatele pe foc, la foc mic, amestecand constant, pana cand s-a topit untul si amestecul este fierbinte. Nu trebuie sa fiarba! Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Lasam crema sa se racoreasca 10 minute, dupa care incepem sa mixam, la viteza medie, vreo 10 minute, pana cand devine pufoasa.

Pentru sirop:

Punem zaharul impreuna cu apa sa fiarba, la foc mic, pana cand zaharul s-a dizolvat si siropul incepe sa se ingroasa. Adaugam esenta de rom si acoperim cu un capac pana cand se raceste.

Pentru glazura:

Punem frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucatele la foc mic, pana cand ciocolata se topeste. Lasam putin sa se racoreasca, dupa care o putem folosi. Glazura se face doar in momentul in care amandinele sunt pregatite.

Asamblare amandine:

Din crema ganache pastram putina pentru a face trandafirii de ciocolata.

Inmuiem fiecare cerculet/baza in sirop, nu il lasam mult, doar putin pe fiecare parte. Il asezam apoi pe o tava, punem un strat generos de crema.

Cerculetele/capac le inmuiem in glazura de ciocolata (racorita) dupa care le asezam cu grija deasupra.

Cu posul facem cu crema ramasa trandafirasi de ciocolata.

Sursa foto: Rodiva - for the love of cakes.


Servim amandinele insiropate cu crema ganache de ciocolata impreuna cu cei dragi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia