Amandine cu frisca

Amandine cu frisca este o prajitura delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura va trebuie cacao, ciocolata, cafea, frisca, faina, oua si margarina sau unt.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie
Amandine cu frisca

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 14 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 300 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 3-4 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 cappuccino cu rom
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 2 linguri frisca lichida.

Mod de preparare

Amandine cu frisca este o prajitura delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa,uleiul, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.


Se mixeaza untul cu zaharul, apoi cu galbenusurile, adaugate pe rand si mixand dupa fiecare. Se adauga cacaoa si esenta de rom. Se continua mixarea pana cand zaharul este dizolvat si crema devine spumoasa.


Se pun pe foc apa si zaharul, se adauga praful de cappuccino si esenta de rom. Se da un clocot, apoi se lasa sa se raceasca.


Ciocolata, untul si frisca, se pun pe foc si se lasa pana se topesc toate si compozitia se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.


Blatul se insiropeaza si se umple cu crema de unt. Se toarna deasupra glazura si se decoreaza cu ciocolata topita, frisca si optional cu fructe.


Amandina cu frisca se lasa la rece pana se intareste crema si glazura, apoi se taie in bucati patrate, mai mici sau mai mari dupa preferinte.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu carne de porc
1
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
4
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
5
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Parteneri
Prajitura de vara
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide