Prajitura Iuliana cu crema fina de lamaie, este atat de delicioasa ca nu-ti va veni sa crezi ca este de post. E o reteta de prajitura simpla si rapida, perfecta pentru perioada postului, dar nu numai.
Am frrecat zaharul cu uleiul, am adaugat, treptat, borsul, apoi bulionul, amoniacul (nu l-am stins cu lamaie sau altceva), faina.
Am presarat tava cu faina si am copt 3 foi, la foc potrivit.
Sunt excelente, f fragede. Pentru cine prefera foile putin mai crocante, cred ca sunt bune de mancat si intr-un timp mai scurt.
Pentru crema:
Am fiert la foc mic, cand era aproape gata am adaugat si zeama de la lamaie. Cand s-a mai racit, am pus si esenta de vanilie (putina, sa predomine aroma de lamaie). Iar cand era cam ca apa de vara, am amestecat cu margarina (250 g) frecata spuma.
Crema rece se pune intre foi si se lasa prajitura de post cu ceva tare deasupra ca sa se inmoaie, vreo 3 ore.
Prajitura Iuliana cu crema, de post se serveste dupa ce s-a inmuiat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniUsor, spumos, gustos!
Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Comentarii