Prajitura cu nuca Sumegi

O prajitura fina, satioasa si plina de savoare. Data viitoare voi face portie dubla :) Reteta de inspiratie: http://luckycake.ro/retete/sumegi-cu-nuca/

Portii
12
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nuca Sumegi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 albusuri
  • 100 g miez de nuca macinat
  • o lingura faina
  • 125 g zahar
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 125 g zahar
  • 25 g cacao
  • 125 g unt 82%grasime
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 3 linguri frisca lichida
  • Decor:
  • miez de nuca prajit

Mod de preparare

Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam in continuare pana albusurile vor deveni ca o bezea tare si lucioasa. Amestecam nucile cu faina si le incorporam in bezea amestecand usor cu o spatula. Tapetam o tava mare (am folosit tava de la aragaz) cu hartie de copt si intindem bezeaua. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute, pana bezeaua se va intari si va incepe sa se rumeneasca usor pe margini.


Crema: Amestecam cu un tel oul, galbenusurile, zaharul,praful de sare si cacaoa cernuta. Fierbem amestecul pe baie de aburi amestecand mereu, pana compozitia se ingroasa si devine ca o budinca. Dam deoparte si adaugam untul moale si esenta.


Glazura:Punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca si untul pe baie de aburi. Amestecam pana la omogenizare.


Asamblare: Taiem blatul (racit) in trei bucati egale, pe vericala. Pe un platou asazam prima bucata de blat si intindem jumatate din cantitatea de crema( calduta). Asezam al doilea blat si intindem restul de crema. Peste al treilea blat vom turna glazura de ciocolata. Decoram cu nuci prajite si tocate grosier. Dam prajitura la frigider si o taiem a doua zi (eu nu am avut rabdare si am taiat-o dupa 2 ore :)). Deliciu!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Pastai cu aripioare de pui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Bucataras.RO

Pastai cu aripioare de pui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

#‎gatescpentruocarte‬

Pastai cu aripioare de pui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce