Prajitura cu morcovi si portocale

Prajitura cu morcovi si portocale este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de oua, faina, zahar, morcovi, ulei, zahar vanilat si coaja de portocala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu morcovi si portocale

Ingrediente

  • 3 oua
  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 400 g mocov ras
  • 1 pahar ulei (200 ml)
  • un praf sare
  • zahar vanilat sau esenta vanilie
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat

Mod de preparare

Prajitura cu morcovi si portocale este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura batem ouale cu zaharul pentru aproximativ 10 minute.
Adaugam uleiul si cand este incorporat adaugam faina amestecata cu praful de copt
Dupa ce am incorporat faina adaugam coaja de la portocale, esenta de vanilie si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie
Urmeaza morcovii dati pe razatoare sau facuti la robot/blender.
Omogenizam foarte bine si turnam compozitia intr-o forma de 24cm diametru cu peretii detasabili tapetata cu hartie de copt pe fund, unsa cu unt si tapetata cu faina pe pereti.
Punem compozitia in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 45-50min pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt se lasa in forma 10-15 min, indepartam inelul si dupa racire completa se portioneaza, se pudreaza cu zahar pudra vanilinat.


Prajitura cu morcovi si portocale este un desert nemaipomenit, aromat si plin de vitamine. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-bebe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
5
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia