Placinta cu branza si mere

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza si mere

Ingrediente

  • 8 foi Brick cu diametrul de 30 cm (puteti folosi si foi de placinta)
  • 3 mere
  • 250 gr branza ricotta
  • 2 iaurturi naturale (250gr)
  • 2 oua
  • 1 albus
  • 80 gr de zahar
  • 1 lingura rasa de amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri margarina sau unt
  • 1/2 de lingurita coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Merele se curata si se taie in cubulete, apoi se pun intr-o tigaie la foc mediu, impreuna cu zaharul vanilat si 2 linguri de margarina. Se lasa pe foc pana merele se inmoaie si sucul s-a evaporat. Se dau deoparte pana se racesc.

Ricotta se amesteca cu iaurtul si zaharul pana devine o crema, apoi se adauga ouale si se omogenizeaza. La sfarsit, adaugam si merele, coaja de lamaie si amidonul, amestecand bine.

Topim restul de margarina si ungem 4 din cele 8 foi doar pe una din laturi asezandu-le apoi una peste alta intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 de cm si 4 cm inaltime. Eu am pus mai intai hartie de copt si apoi foile.

Se toarna apoi amestecul de branza peste cele 4 foi din forma.

Albusul se bate, apoi se ung celelalte 4 foi pe ambele parti. Pliem pe rand fiecare foaie in forma de evantai si le asezam peste amestecul de branza in asa fel incat sa acoperim toata suprafata.

Se da la cuptorul preincalzit la 180º C, pentru 30-35 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia