Turtite dulci de branza

Branza se freaca cu zaharul; se adauga oul batut, praful de copt stins cu sucul de lamaie si faina. Trebuie sa iasa o compozitie aproape ca cea de pai

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Turtite dulci de branza

Ingrediente

  • 400g branza dulce de vaca
  • 50g zahar
  • 1 ou mic
  • 6~8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri suc de lamaie
  • stafide pt. ornat
  • putin ulei

Mod de preparare

Branza se freaca cu zaharul; se adauga oul batut, praful de copt stins cu sucul de lamaie si faina. Trebuie sa iasa o compozitie aproape ca cea de paine, dar putin lipicioasa. Deci cantitatea de faina o sa varieze in functie de branza: daca aceasta este mai uscata vor fi de ajuns 6 linguri, dar daca branza va fi mai moale atunci vor fi necesare mai mult de 6 (mie mi-au intrat aproape 10 linguri).

Se ia aprox. o lingura plina de compozitie si se da prin putina faina, apoi se fac turtite, cam cat chiftelele, care se pun in tigaia infierbantata si unsa cu putin ulei. Deasupra turtitelor se pun cateva stafide.

Se rumenesc la foc mic-potrivit pe ambele parti.
Se pot servi atat calde cat si reci, se pot pudra si cu zahar.

Pofta buna!

Reteta Turtite dulci de branza a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza dulce gasiti aici:

Prajitura cu branza dulce de vaca,

Tarta cu brinza dulce si capsuni,

Clatite cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia