Pentru a prepara aceasta reteta de turtite cu miere si mac sunt necesare urmatoarele ingrediente: mac, oua, unt, zahar vanilat, sare, bicarbonat, faina, miere.
Se incalzeste mierea usor, apoi se lasa sa se racoreasca. Intre timp se opareste macul, lasandu-l sa dea un clocot-doua, se scurge de apa si se da prin masina de mac sau de doua ori prin masina de tocat carne. Se bate spuma mierea cu ouale, se adauga zaharul vanilat, sarea si bicarbonatul dizolvat in putina zeama de lamaie sau o lingurita de otet si se mai bate cu lingura totul 5—6 min.
Se adauga untul incalzit, macul si faina, putin cate putin, atat cat este necesar pentru a obtine un aluat destul de moale. Se acopera cu un servet si se lasa sa se odihneasca timp de 30-40 de minute.
Se ia din aluat cu mana usor muiata in faina, cate o bucatica si se formeaza mici perisoare, turtindu-le usor. Se asaza in tava de copt unsa cu unt, la distanta de 2 cm si se dau la cuptor la foc potrivit, lasand sa se rumeneasca. Se scot din tava calde.
Sunt mai bune dupa 2-3 zile.
Alte retete recomandate:
Turta dulce cu smochine
Turta dulce cu nuca
Turta cu rom
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii