Turta dulce diferite forme este un deliciu culinar pentru copii si nu numai.
Pentru turta dulce diferite forme untul se topeste si se amesteca cu mierea si zaharul. Se lasa sa se raceasca. Se amesteca in alt vas restul ingredientelor: faina, cacao, praful de copt, oul batut bine si condimentele. Se combina apoi cele doua amestecuri si se framanta aluatul de turta dulce. Se acopera cu folie si se baga la frigider cateva ore.
Dupa doua trei ore se scot din frigider si se intinde aulatul in foaie potrivit de subtire si se decupeaza cu ajutorul formelor speciale.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se incinge cuptorul. Se lasa turtele dulci la copt aproximativ 20 - 30 minute.
Dupa ce se scot de la cuptor turta dulce se poate decora.
Pt decorare:
Pentru glazura se freaca un albus cu zahar pudra. In acest amestec se pun si cateva picaturi de lamaie.
Turta dulce diferite forme se poate decora. Eu am cumparat cateva creioan si bombonele.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii