Turta dulce

Mult mai gustoase decat cele cumparate!

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Turta dulce

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 125 ml apa
  • 150 g+ 330 g faina
  • 1 ou
  • jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 50 g unt
  • putina sare
  • 1 lingurita de scortisoara
  • un sfert de lingurita de nuscoara
  • un praf de cuisoare macinate
  • La glazura:
  • 1 albus de ou
  • 100 g zahar
  • 2 linguri de apa fierbinte

Mod de preparare

Intr-o tigaie sau oala am caramelizat 50 g zahar, peste am turnat apa si am lasat sa se topeasca tot caramelul care s-a format; dupa ce s-a topit punem si restul de zahar, condimentele ( scortisoara, nucsoara si cuisoare) si amestecam pana se topeste tot zaharul. Dupa ce s-a topit, adaugam in ploaie cele 150 g faina si amestecam bine fara a se forma cocoloase, dupa care luam stingem focul si lasam sa se racoreasca putin.

Intr-un bol am pus restul de faina cu un praf de sare si bicarbonatul de sodiu, am amestecat putin si peste am turnat amestecul de caramel, oul si untul topit.

Am omogenizat bine toate ingredientele si am obtinut un aluat usor lipicios. Din acest aluat facem bilute sau diferite forme, le punem intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptor pentru maxim un sfert de ora sau 20 minute pana ce ele cresc putin, chiar daca sunt inca moi, se vor intari cand se racesc.

Glazura: Mizam bine albusul de ou cu zaharul si la sfarsit punem cele 2 linguri de apa fierbinte pentru ai da un luciu frumos.

Dupa ce s-au racit turtele, le trecem prin glazura, le asezam pe un gratar si le lasam peste noapte pentru a se intari glazura.

Sunt delicioase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Branza naturala din lapte de vaca
Bucataras.RO

Branza naturala din lapte de vaca

Intotdeauna cand iau lapte dulce de la tarani sau chiar de la mama de la tara, inainte de a-l fierbe il incerc punand intr-o...

Branza naturala din lapte de vaca
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce