Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason nu am gasit, desi am cautat si in hipermarketuri. Ar mai fi de adaugat faptul ca a fost tare anevoioasa uscarea glazurei. Dupa 2 zile in care le-am tinut pe hartia de copt, le-am uscat pana la urma cu feonul :))
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se caramelizeaza o lingura de zahar pudra intr-un vas mic. Se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se transfera siropul astfel obtinut intr-o cratita si se adauga restul de zahar pudra, scortisoara, ghimbirul si 150 g de faina si se omogenizeaza. Dupa aceea, se pun bicarbonatul de sodiu, oul, galbenusul, untul moale si faina (treptat). Se amesteca si se framanta, formand o bila de aluat elastic si nelipicios. Se formeaza bilute din aluat si se aseaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand turtele trec de testul scobitorii. Dupa ce s-au copt, se prepara glazura. Intr-un castron se bate albusul spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devine ca o bezea. Se adauga apa fierbinte si se amesteca. Turtele calde se pun in castronul cu glazura si se "imbraca" in totalitate cu aceasta, apoi se scot cu o lingura si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa se usuce. Se pot pastra in cutii metalice pentru ca se mai inmoaie.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAzi am executat doua prajituri,am citit mai multe retete si am facut niste combinatii care imi plac mie si sper sa placa si...
Prajitura duo cu crema de vanilieReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii