Trandafirasi

1. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de sare. Margarina se razuieste solzisori si se presara deasupra. Se adauga zaharul si se framanta totu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Trandafirasi

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 praf sare
  • 200 g margarina
  • 75 zahar pudra
  • 1 galbenus ou
  • 40g fulgi migdale
  • 100 g marmelada portocale (sau gem de caise si visine)

Mod de preparare

1. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de sare. Margarina se razuieste solzisori si se presara deasupra. Se adauga zaharul si se framanta totul cu mixerul pana se obtine un aluat omogen.

Aluatul se inveleste in folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca la frigider aproximativ 1 ora.

2. Cuptorul se infierbanta la 200 C (ca de obicei, am incins cuptorul meu pe gaz la treapta cea mai joasa). Suprafata de lucru se presara cu faina si se intinde aluatul. Cu o formisoara se decupeaza floricele.

3. Galbenusul se amesteca cu putina apa, se unge jumatate din numarul de floricele de aluat si deasupra se presara fulgii de migdale. Toate florile se pun in tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 10 minute.

4. Trandafirasii se lasa sa se raceasca, apoi se lipsesc doi cate doi cu marmelada, gem, etc, avand grija ca partea cu fulgii de migdale sa ramana deasupra.


Pofta buna!

Reteta Trandafirasi a fost propusa de tanku pe forum culinar.ro

Alte retete de fursecuri gasiti aici:

Fursecuri simple cu miere si nuci,

Fursecuri simple, cu nuca,

Cele mai simple fursecuri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia