Aluatul:se cerne faina intr-un castron si se adauga un praf de sare. Untul rece, taiat bucati se adauga in faina si se amesteca cu o furculita prin fa
Aluatul:se cerne faina intr-un castron si se adauga un praf de sare.
Untul rece, taiat bucati se adauga in faina si se amesteca cu o furculita prin faramitarea untului.
Se adauga zaharul, galbenusul si apa rece si se amesteca rapid cu mana, fara a insista. Se formeaza o bila de aluat ce se infoliaza si se lasa la rece aprox 1 ora.
Se intinde foaia dupa forma in care se coace tarta, se ia pe sucitor si se aseaza in tava neunsa (are destul unt in compozitie si nu se va lipi) si se inteapa cu furculita din loc in loc. Deasupra se pune pe o foaie de copt fasole uscata, sare mare, linguri de metal pt a coace orb aluatul si pt a nu se umfla.
Se introduce in cuptor incins la 180 grade ( treapta 3/ foc potrivit) pt 30 de minute ( pana la rumenirea usoara a aluatului ). Aluatul copt se lasa la racorit pana se prepara crema de vanilie.
Crema de vanilie:se poate inlocui cu o crema preparata la plic dar se poate prepara in casa, cu oua, lapte , baton de vanilie.
Laptele se pune la fiert cu zaharul si cu bobitele de vanilie si batonul despicat (pt mai multa aroma).
Separat se amesteca ouale cu faina (amidonul) si se toarna laptele fierbinte, cate putin, amestecand rapid.
Se strecoara inainte de a pune pe foc pt a nu face cocoloase si pt a indeparta teaca de vanilie.
Se pune pe foc mic, amestecand continuu pana incepe sa faca bulbuci (asa se constata inchegarea).
Se toarna crema calduta peste aluatul copt si se da la rece pana se prepara crema de smantana cu fragute.
Crema de smantana cu fragute: se zdrobesc fragutele si se adauga in smantana batuta cu zaharul pudra.
Se aseaza peste crema de vanilie si deasupra se pun fragutele oprite pt decor.
Deasupra, din doua plicuri de gelatina rosie pt decor si apa conform instructiunilor de pe plic, se face un jeleu care se toarna caldut pt finalizarea tartei.
Reteta Tarta de iunie cu fragute a fost propusa de Anomiss
Alte retete: Deliciu sfaramicios cu fructe de padure; Visine la plic
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii