Stelute glasate

Stelutele glasate sunt niste biscuiti de Craciun deliciosi, cu alune de padure, blat din albus si glazura alba sunt perfecte pentru sarbatorile de iarna. Poti sa le prepari pentru cadouri dulci, pentru Mos Craciun sau pentru o gustare dulce incredibil de buna.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Stelute glasate

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 40 buc.:
  • 3 albusuri
  • 250g zahar pudra – cernut
  • 1 lingurita scortisoara
  • 350g alune de padure – macinate.

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 140 de grade Celsius. Ungeti si tapetati o tava de copt cu hartie pergament. Bateti albusurile spuma, pana cand incep sa se intareasca si adaugati treptat zaharul pudra. Continuati sa bateti pana cand folositi toata cantitatea de zahar, iar amestecul este tare si lucios. Puneti deoparte 3 linguri din albus, pentru glazura.

Adaugati scortisoara si alunele macinate. Puneti compozitia intr-o punga mare, pentru congelat, intindeti o foaie de 12mm grosime, apoi lasati-o la frigider timp de 15 minute. Decupati fursecurile cu forma dorita si asezati-le in tava. Ungeti-le cu albusul pus deoparte si dati la cuptor timp de 30 de minute.

Sfat: pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de forma, si sa se desprinda usor, „inmuiati" forma in zahar pudra.


Stelutele glasate sunt fursecuri perfecte pentru a-l astepta pe Mos Nicolae sau Mos Craciun :).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia