Scoarta de copac

1. Intr-un castron punem margarina topita , impreuna cu zaharul tos. Dupa ce mixam margarina cu zaharul, punem galbenusurile, coaja rasa de lamaie, pr

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Scoarta de copac

Ingrediente

  • 400-450 gr. faina
  • 2 oua
  • 250 gr margarina
  • 200 gr zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 linguri otet
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 gr nuci
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

1. Intr-un castron punem margarina topita , impreuna cu zaharul tos.

Dupa ce mixam margarina cu zaharul, punem galbenusurile, coaja rasa de lamaie, praful de sare, faina amestecata cu praful de copt, otetul.

incepem sa amestecam cu o lingura de lemn pana obtinem un aluat nu f. usor de lucrat.

Nu se lucreaza f. usor din cauza margarinei, care-l face uleios si alunecos. Asta nu inseamna ca e imposibil de lucrat , doar ca nu se compara cu alte luaturi (ca la coronitze, trandafir, etc).

Faina puneti max 450 gr., trebuie doar sa aiba atata faina cat il puteti modela in forma de bila.

2. Se intinde cu facaletzul o foaie mai subtire, vedeti ca nu se va intinde imediat, trebuie insistat. Nu puneti faina peste foaie cand intindeti ca dupa aia se separa bucati de aluat.

3. Dupa ce se intinde foaie, se taie dreptunghiuri.

4. Dupa ce taiati foaia de luat, dupa aia o ungeti bine cu albusurile care au fost batute usor, cat sa faca putina spuma.

Peste presarati cacaoa amestacata cu zaharul pudra, apoi cu o furculita trasati linii pe toate dreptunghiurile de aluat. Apoi presarati toata nuca pisata , si peste nuca treceti cu facaletul pt a o intepeni in aluat.

5. Pe o tava tapetata cu hartie de copt, ar fi trebuit sa pun niste cilindri de metal (care sa reziste la cuptor), si pe ei sa pun bucatile de aluat, pt a se coace indoite, ca o scoartza.Am pus pe pe suluri de aluminiu.

6. Am dat tava cu scoartze la cuptor, la 175 grade, pt 30-35 min. Le verificati dupa 25-30 de min.

Dupa ce le scoateti de pe suluri, le pudrati cu zahar pudra
Pofta buna!

Reteta Scoartza de copac a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alte retete cu nuci gasiti aici:

Briose cu ciocolata si nuci,

Fursecuri simple cu miere si nuci,

Coroana de nuci si crema de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Desert prajitura turnata cu branza si visine
Bucataras.RO

Desert prajitura turnata cu branza si visine

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Rocsi. A iesit un deliciu pufos, dulce-acrisor.

Desert prajitura turnata cu branza si visine
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala