Nucile sau alunele se pun intr-o tava de prajitura si se tin in cuptor, 10 minute, la foc mijlociu, cu usa cuptorului deschisa, amestecindu-le de 2-3
Nucile sau alunele se pun intr-o tava de prajitura si se tin in cuptor, 10 minute, la foc mijlociu, cu usa cuptorului deschisa, amestecindu-le de 2-3 ori in acest timp. Dupa ce s-au frecat intre palme, pentru a se desprinde cojile uscate, se trec prin masina de nuca. Albusurile se bat spuma intr-un lighenas smaltuit, se adauga zaharul si romul si, apoi, se bat deasupra unui vas cu apa clocotita, ca si bezelele, 8-10 minute, pina cind se intareste spuma (sa nu cada de pe tel) si se infierbinta bine. Dupa aceea, se adauga toate nucile sau alunele macinate, esenta de migdale sau, numai zaharul vanilat si se bat cu telul in continuare pe apa clocotita, citeva secunde (de 5-6 ori); apoi se lasa la o parte. Se pregatesc 2-3 tavi, unse cu margarina solida si tapetate cu faina. Se ia din compozitie cite o lingurita (cam cit o nuca), numai din marginea acesteia (fara sa se mai amestece in ea pina la sfirsit) si se asaza in tava, sub forma pe cit posibil rotunda. Tava se introduce in cuptorul incalzit dinainte la foc mijlociu, apoi focul se reduce, imediat, cit se poate de mic si se lasa 30 minute. Nu se deschide cuptorul 15 minute; dupa aceea, tava se poate intoarce, daca cuptorul nu coace uniform, potrivind si focul, ca pricomigdalele sa se riumeneasca frumos. Daca se folosesc simburi de migdale, acestia se fierb in apa clocotita, pina ce li se desprinde coaja subtire (simburele aluneca afara din coaja, cind se preseaza cu doua degete) cu usurinta. Dupa ce s-au uscat bine, se trec prin masina de nuca si cu ele se pregatesc, la fel, pricomigdalele (cu aroma lor naturala). Migdalele se pot amesteca cu nuci sau alune.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO salata perfecta pentru un inceput racoros de primavera . Este o salata gustoasa si satioasa .
Salata cu sfecla rosie si ouaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii