Se freaca bine zaharul pudra cu oul, pina ce amestecul se albeste. Intr-un alt castron se amesteca migdalele, coaja de lamiie, esenta de vanilie si sc
Se freaca bine zaharul pudra cu oul, pina ce amestecul se albeste. Intr-un alt castron se amesteca migdalele, coaja de lamiie, esenta de vanilie si scortisoara si se incorporeaza putin cite putin in crema de ou si zahar. Se obtine astfel un aluat care apoi se framinta (in castron) circa cinci minute, pina ce devine neted. Se acopera cu un servet si se pune deoparte. Se-ncinge cuptorul la 180 grade C. Se scoate aluatul din castron si se formeaza - pe planseta infainata - un sul lung si gros de circa 4 cm. Acesta se taie in bucati si din fiecare bucata se face - cu palmele unse - o sfera, care apoi se apasa bine, formindu-se cercuri cu diametrul de 4 cm. Se asaza pe o tava unsa, lasind spatiu suficient intre ele sa creasca. Se pudreaza cu zahar, se baga la cuptor si se coc 15-20 de minute (pina ce se rumenesc). Cind sint coapte, se scot din tava si se lasa pe un gratar sa se raceasca.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO salata perfecta pentru un inceput racoros de primavera . Este o salata gustoasa si satioasa .
Salata cu sfecla rosie si ouaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii