Prajitura cu lamaie si afine

Prajitura cu lamaie si afine este delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura va trebuie un sfert de kg de biscuiti.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu lamaie si afine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 240 g biscuiti
  • 150 g unt
  • Pentru crema:
  • 330 g ciocolata alba
  • 150 ml lapte
  • 375 ml frisca lichida
  • zeama de la o lamaie mare
  • 110 g unt
  • 20 g gelatina praf
  • 200 g afine
  • 80 g zahar
  • Pentru glazura:
  • 75 ml frisca lichida
  • 75 g ciocolata alba
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru decor:
  • 30 g nuca de cocos

Mod de preparare

Prajitura cu lamaie si afine este delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura trebuie sa macinati biscuitii si ii amestecati apoi cu unt.


Acestia se pun apoi pe fundul unei tavi tapetate cu folie alimentara. Se preseaza cu o lingura pe fundul formei si se da la rece.
In acest interval va puteti apuca de crema. Ciocolata rupta bucatele se pune pe foc mic impreuna cu laptele.Cand s-a topit ciocolata stingeti focul si adaugati gelatina. Lasati sa se odihneasca vreo 10 minute dupa care puneti inapoi pe foc cateva minute. Luati apoi vasul de-o parte si lasati sa se raceasca de tot. Amestecati afinele cu zaharul pana cand acesta se topeste.
Scoateti blatul de la frigider si puneti deasupra afinele. Untul se amesteca cu zeama de lamaie, iar frisca, bine batuta, se amesteca cu ciocolata racita si cu untul.
Puneti si aceasta compozitie peste biscuiti si dati la rece peste noapte
Cand s-a intarit, rasturnati prajitura cu fundul in sus pe un platou si scoateti folia cu grija.

Acoperiti cu o glazura facuta din bucatele de ciocolata cu frisca si coaja de lamaie.


Prajitura cu lamaie si afine se serveste asa cum este sau cu un glob de inghetata alaturi.
Pentru concurs as prefera Set 12 piese pentru aperitive de la Kitchen Shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce