Piscoturi bune

Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie foarte proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste pe o hartie zaharul pisat, iar pe alta hartie, faina proaspat cernuta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 120 g zahar
  • 80 g faina
  • 5 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 1 pachet vanilie
  • 2 linguri zahar fin pentru pudrat deasupra.

Mod de preparare

Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie foarte proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste pe o hartie zaharul pisat, iar pe alta hartie, faina proaspat cernuta. Pentru piscoturi se bat albusurile spuma intr-un cazanel, se toarna incet din 1/3 zahar, se mai bate cu telul pana se intareste bine albusul. Se scoate telul, se pune restul de zahar amestecand usor cu o lingura, apoi pe rand trei galbenusuri, faina cernuta si vanilata. Se pregateste din timp o hartie alba, mai groasa, de marimea tavii in care se vor coace piscoturile. Se recomanda folosirea unei tavi speciale; fara pereti laterali. Se face un cornet de hirtie care se taie la varf, astfel incat sa aiba o gaura cu un diametru de 1/2 cm. Se umple pe trei sferturi cu compozitia de mai sus si se toarna pe hartia dinainte pregatita piscoturi de 10 — 12 cm lungime.
Se lasa intre ele un interval de 5 — 6 cm, deoarece cresc la copt. Printr-un tifon rar, se presara deasupra putin zahar pudra. Se apuca hartia de un capat si se scutura, aplecand-o, pentru ca zaharul cazut pe hartie sa alunece afara si se asaza incet pe tava neunsa. Piscoturile se coc la foc potrivit, mai mult moale. Se tin circa 25 de minute, in care timp trebuie sa creasca frumos, fara sa se rumeneasca. Cand prajiturile sunt gata, se scot imediat de pe hartie cu ajutorul unui cutitas si se asaza pe farfurie, lipiti cate doi, cu partea de pe tava inauntru.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia