Pentru a prepara aceasta reteta de pesmeti cu lamaie sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, faina, zahar pudra si vanilat, Coaja si zeama de lamaie, nuca pisata.
Se freaca untul cu zaharul pana se face ca o spuma, se adauga zeama de la o lamaie, praful de vanilie, apoi faina. Se framanta repede si se lasa sa stea numai 2—3 min. Se intinde o foaie potrivit de groasa si se taie cu paharul forme rotunde.
Aceste forme se taie in mijloc cu un paharel mic de tuica (pentru a obtine covrigei). So aseaza pe tava de copt. Se unge fiecare cu albus si se presara cu nuca.
Cand sunt copti, se pot unge cu marmelada sau cu crema de ciocolata si lipi doi cate doi.
Alte retete recomandate:
Pesmeti cu nuca
Pesmeti fragezi
Pesmeti pentru ceai
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii