Pesmeti cu anason

Pentru a prepara aceasta gustoasa reteta de pesmeti cu anason, sunt necesare urmatoarele ingrediente: anason, faina, lapte, zahar, vanilie, oua, unt, drojdie, sare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 210 g zahar
  • 2 pahare lapte
  • 1 praf de vanilie
  • 5 oua (trei galbenusuri
  • doua oua intregi)
  • 150 g unt
  • 40 g drojdie
  • 1 lingurita anason pisat amestecat cu 2—3 linguri zahar pudra
  • sare.

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, se adauga un pahar lapte caldut si putina faina, astfel ca plamadeala sa fie moale. Se lasa sa creasca. Cand a crescut de doua ori mai mult decat a fost, se adauga restul de lapte caldut, sarea, ouale, vanilia si untul topit (caldut). Se framanta bine. Se imparte aluatul in doua si se aseaza in forme de chec. Se acopera si se lasa sa creasca la loc cald pana cand formele sunt aproape pline.

Se ung cu ou batut, se dau la cuptor si se coc la foc potrivit. Se scot din forma, iar a doua sau a treia zi se taie cu un cutit felii de grosimea degetului. Aceste felii se aseaza in randuri, una langa alta, intr-o tava de copt si se dau la cuptor caldut ca sa se usuce. Cand feliile sunt uscate, se intareste focul si se lasa sa se rumeneasca. Se scot din cuptor pesmetii si fiecare felie se presara cu zahar pudra amestecat cu anason.


Acesti pesmeti pot fi serviti si dupa o anumita perioada de timp.

Alte retete recomandate:

Tiramisu

Cornulete de post

Mucenici fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia