Reţetă de preparare a papanaşilor fierti, tavaliti prin pesmet

Reţetă de preparare a papanaşilor Papanasi fieti, tavaliti prin pesmet, desi sunt dietetici, sunt la fel de buni ca cei prajiti. Si merg la fel de bine cu dulceata si smantana.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor fierti, tavaliti prin pesmet

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • Pentru 20 buc
  • echivalentul a 4 portii:
  • 250 gr. branza mascarpone Delaco
  • 2 oua mari
  • 3 linguri cu gris
  • 2 linguri cu faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • pesmet
  • zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri cu smanatana.

Mod de preparare

Se amesteca branza mascarpone cu ouale, se incorporeaza grisul si faina, se adauga coaja de la lamaie pentru aroma. Se omogenizeaza bine. Aluatul obtinut trebuie sa fie mai mult tare decat moale. Se ia cu lingura din compozitie si se tavaleste prin faina, apoi se formeaza bilute care se pun la fiert in apa cu un praf de sare. In prealabil apa se pune la fiert intr-ocratita cu gura larga, ca sa aiba loc bilutele sa pluteasca. Cand apa clocoteste, se scufunda bilutele in apa si dupa ce s-au ridicat la suprafata se mai lasa sa fiarba inca 10 min.
Se scot din apa cu paleta si se tavalesc calde prin pesmet amestecat cu zahar.


Papanasii fierti se aseaza cate 5 pe farfurii intinse.
Pentru o mai buna alunecare, se poate face o crema din pesmet cu zahar si cu o lingura-doua de smanatana si se punea deasupra fiecarui papanas ca o caciula. Sunt deosebit de gustosi. O delicatesa! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia