Paleuri cu crema de ciocolata

Va amintiti prajiturele mici si gustoase din copilarie ? Paleurile erau preferatele mele cand mergeam la cofetarie. Am mai facut aceasta reteta o data, dar nu am apucat sa fac poze. Sunt fursecuri fragede cu mult unt care se prepara usor, dar este nevoie de mai multe ture de copt, operatiune care va dura ceva vreme. Se pot pastra in cutii metalice la frigider sau in loc nu uscat si racoros.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Paleuri cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • -200 gr unt
  • -4 oua
  • -200 gr zahar pudra (de preferinta)
  • -300 gr faina
  • extract natural de vanilie 1 lingurita
  • Crema:
  • -150 ml frisca
  • -150 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei . Ciocolata o rupem bucati mici in frisca lichida si o topim pe foc mic . O punem la frigider si apoi o batem usor cu mixerul. O punem din nou la frigider pana cand vor fi gata discurile de aluat. Untul impreuna cu ouale , extractul de vanilie si zaharul pudra le batem cu mixerul pana se formeaza o crema fina. Adaugam faina si omogenizam din nou. Punem compozitia intr-un pos si formam discuri pe tava tapetata cu hartie de copt . Obligatoriu trebuie lasat spatiu intre ele. Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute. Se scot din tava si punem altele la copt pana cand terminam toata compozitia. Le lasam la racit si apoi cu ajutorul unui pos punem crema pe jumate din ele si apoi acoperim cu discurile fara crema. Se pot decora cu ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Prajitura duo cu crema de vanilie
Bucataras.RO

Prajitura duo cu crema de vanilie

Azi am executat doua prajituri,am citit mai multe retete si am facut niste combinatii care imi plac mie si sper sa placa si...

Prajitura duo cu crema de vanilie
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce