Pentru oua de Paste crocante albusurile se bat cu 180 gr zahar, iar bezeaua obtinuta se da la rece. Separat, se bat galbenusurile cu 120 gr zahar.
Pentru oua de Paste crocante albusurile se bat cu 180 gr zahar, iar bezeaua obtinuta se da la rece. Separat, se bat galbenusurile cu 120 gr zahar in bain-marie cca 3 minute. Se inglobeaza faina si doua treimi din compozitie de bezea de la frigider. Se adauga restul de bezea si se inglobeaza. Se asaza apoi compozitia intr-un sprit si se spriteaza cca 40 de fursecuri in forma de oua, de 6 cm lungime, pe tavi tapetate cu hartie de copt. Se coc la cuptor 12-15 minute, pana se rumenesc. Se scot si se lasa la racit. Intre timp se topeste ciocolata in bain-marie si se lasa la racit putin. Se bate frisca si se inglobeaza in ciocolata racita, apoi se da la rece. Se asaza crema de ciocolata intr-un sprit prevazut cu forma mica. Se spriteaza ciocolata pe fata neteda de la 20 de fursecuri, apoi se asaza deasupra cate un fursec fara crema. Se lasa la frigider 2 oua. Pentru ornat se prepara o glazura din 2 linguri zahar pudra si cateva picaturi suc de lamaie. Se lipesc floricele de zahar pe fursecuri.
Ouale de Paste crocante se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii