Minirulade cu gem

Foaia se obtine astfel: se bat cu mixerul cele trei oua intregi impreuna cu un pic de sare si cativa stropi de lamaie. Cand ouale si-au dublat volumul

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foaia fina de pandispan: 3 oua
  • 3 linguri cu zahar tos
  • 3 linguri cu faina de patiserie
  • 3 linguri cu smantana solida
  • 3 linguri cu ulei
  • un praf de sare si cateva picaturi cu suc de lamiie
  • umplutura: 100 g gem sau crema rece din zahar pudra
  • 100g unt moale
  • 50g cacao
  • o fiola esenta de rom

Mod de preparare

Foaia se obtine astfel: se bat cu mixerul cele trei oua intregi impreuna cu un pic de sare si cativa stropi de lamaie. Cand ouale si-au dublat volumul (5 minute) se presara zaharul si se mai mixeaza 5 minute. Separat, intr-o cescuta se freaca putin smantana cu uleiul si se toarna in spuma de oua; acum nu se mai amesteca deloc cu mixerul, ci se plimba o furculita de sus in jos si totodata se presara si faina.

Aluatul se toarna intr-o tava lata cat folia de aluminiu, unsa cu ulei, unde se cerne si putin pesmet sau, daca nu, faina.

In cuptorul incins, se reduce focul la jumatate, se pune tava la mijloc si se lasa doar 7-8 minute. Foaia fiind foarte subtire se coace repede si nu trebuie lasata sa se usuce deoarece nu mai poate fi rulata, nu mai este elastica, ci casanta.

Imediat ce este scoasa din cuptor, se desprinde folia, se taie in doua bucati egale, se acopera ambele cu strat fin de gem si se ruleaza strins pornind de la taietura spre exterior. Se obtin doua nimirulade care se impacheteaza in folia in care a fost coapta foaia. Dupa cateva minute se desfac, se pudreaza si se taie din 2 in 2 cm.
Fursecurile pot fi glazurate cu ciocolata de diverse culori, topita la bain-marie, in loc de pudrare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia