Mini tartele sunt desertul ideal pentru o masa cu multi invitati, dar sunt excelente si ca desert doar pentru membri familie, in principal pentru ca sunt portii individuale.
Se amesteca faina cu ingredientele uscate.
Separat intr-un vas amestecam galbenusul cu apa.
Turnam peste compozitia de faina, adaugam untul si untura si amestecam bine. Invelim coca in folie alimentara si dam la rece cca 1 ora
Impartim coca in bucati egale si intindem in forma de cerc.
Asezam in forma de tarta si intepam cu furculita pe alocuri
Dam la cuptor cca 20 minute sa se rumeneasca putin.
Lasam sa se raceasca putin in forme
Eu le-am umplut cu mousse de ciocolata si mousse de zmeura in care am adaugat 100 g crema de branza.
Mini tartele se pot umple cu zmeura sau cu visine facute dulceata din camara de Bunatati din natura. Ies la fel de bune.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii