Inimioare, fursecuri aromate

1. Intr-un castron se amesteca faina, z.v, zaharul, ciocolata rasa, cafeaua solubila, praful de cacao si scortisoara. 2. Se adauga oul, lichiorul si u

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Inimioare, fursecuri aromate

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr. faina
  • 100 gr.zahar
  • 30g.ciocolata amaruie rasa
  • 1 pliculet cafea instant/ness
  • 2 lingurite cacao
  • 1 varf lingurita de scortisoara
  • 1 ou
  • 125 gr.unt
  • 2 linguritze lichior de capsuni
  • BEZEA:
  • 1 albus
  • 60 gr.zahar
  • caise uscate
  • 1 plic cafea instant.ness
  • cacao(optional pt decor)

Mod de preparare

1. Intr-un castron se amesteca faina, z.v, zaharul, ciocolata rasa, cafeaua solubila, praful de cacao si scortisoara.

2. Se adauga oul, lichiorul si untul.

3. Coca obtinuta tb sa fie potrivita, dc este prea moale adaugati putina faina, eu am mai pus putin.

4. Aluatul se framanta rapid, se infasoara in folie transparenta si se da 30 de min la frigider.

5. Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie de 3 mm se decupeaza din ea inimioare sau alte formese asaza pe tavi tapetate cu hartie de copt.

6. Se bate albusul cu zahar si cu nessul pana cand straluceste bezeaua si telul lasa tepi. Se pune bezeaua peste blat si deasupra se decoreaza cu bucati de caise confiate.

7. Se coc 10-12 min. Daca vreti ca fursecul sa fie mai crocant lasati 12 min... daca vreti fursecul mai fraged si bezeaua umeda lasati 8 min.

8. Se pudreaza cu cacao.
Pofta buna!

Reteta Inimioare a fost propusa de diamond pe forum culinar.ro

Alte retete de fursecuri gasiti aici:

Stelute si inimioare cu banane,

Spitzbuben - fursecuri de craciun,

Trandafirasi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia