Inimioare cu migdale si portocale

Inimioarele cu migdale si portocale sunt niste delicioase fursecuri perfecte pentru Valentine's. Pentru aceasta reteta de prajitura, care se face in mai putin de o ora, aveti nevoie de faina, zahar, migdale, praf de copt, coaja de portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Inimioare cu migdale si portocale

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 100 g zahar tos
  • 150 g unt
  • 120 g migdale macinate
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 3 linguri suc de portocale
  • 1 lingurita coaja rasa de portocale
  • 2 lingurite amidon
  • Pentru ornat
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri suc de portocale
  • migdale intregi

Mod de preparare

Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si amidonul . Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si coaja de portocale pana se obtine o crema pufoasa.
Se adauga oul si se mixeaza in continuare. Se incorporeaza sucul de portocale amestecand in continuu. Se adauga migdalele macinate, si mixul de faina. Aluatul obtinut se strange intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru 30 de minute.
Se intinde aluatul pe masa de lucru usor infainata, se intinde o foaie din care se decupeaza inimioare cu forma speciala. Biscuitii astfel formati se pun pe tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins pentru 12 minute.
Se scot din tava si se lasa la racit.

Se pregateste glazura:

zaharul pudra se amesteca incet cu sucul de portocale, pana se obtine o pasta moale. Cu aceasta pasta se ung biscuiteii imediat, iar deasupra se pune cate o migdala intreaga.


Inimioarele cu portocale si migdale se servesc ca si desert ori gustare. Merg foarte bine cu ceai, lapte sau cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia