Inimioarele cu gem sunt prajituri delicioase ce pot fi servite oricand si se pot pastra chiar si mai multe zile. Se cerne faina cu praful de sare intr-un castron mare.
Inimioarele cu gem sunt prajituri delicioase ce pot fi servite oricand si se pot pastra chiar si mai multe zile.
Se cerne faina cu praful de sare intr-un castron mare. Se adauga untul taiat bucati si se amesteca cu degetele, pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga zaharul, apoi laptele, framantand mereu, pana se formeaza un aluat uniform, mai tare. Se infasoara in folie si se puna la frigider o ora.
Se intinde aluatul in foaie de circa 6mm grosime, se decupeaza cu o forma speciala, 36 de margarete. 24 de margarete se pun cu ajutorul unei spatule intr-o tava unsa, la distanta de 2cm una de alta. In interiorul celor 12 margarete ramase se decupeaza inimioare cu ajutorul unei forme, pastrand contururile margaretei intregi.
Din aluatul ramas de la aceasta operatiune, se intinde alta foaie de aluat si se decupeaza alte 12 contururi de margarete cu inimioare la mijloc. Se coc 15-20 minute, dupa care se lasa sa se raceasca.
Se ung margaretele cu gem de caise, se asaza deasupra cate o margareta cu inimioara, se pun pe un platou si se presara cu zahar pudra.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii