Inimioare cu crema

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se amesteca cu zaharul si cu nuca macinata. Se adauga faina in ploaie, amestecand bine, pentru a nu se for

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de miez de nuca macinata
  • 2 linguri de faina
  • 50 g ciocolata
  • o lingurita de esenta de rom
  • o lingura de unt
  • zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 5 linguri de zahar
  • un ou
  • 4 linguri de gem de caise
  • 2 linguri de nuca de cocos rasa

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se amesteca cu zaharul si cu nuca macinata. Se adauga faina in ploaie, amestecand bine, pentru a nu se forma cocoloase. Ciocolata se rupe in bucati si se pune la topit intr-un vas la bain-marie. Romul se adauga in ciocolata topita, impreuna cu zaharul vanilat. Ciocolata se incorporeaza in amestecul de albusuri. Din aluatul astfel obtinut se intinde o foaie, din care se decupeaza inimioare. Acestea se asaza intr-o tava unsa cu putin unt si se dau la cuptor pentru 20-25 de minute

Untul inmuiat se amesteca cu oul, zaharul, un pic de cocos, se amesteca adaugandu-se si gemul de caise.

Cu aceasta crema se lipesc inimioarele de ciocolata, care se dau apoi prin nuca de cocos rasa.
Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia