Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
Se mixeaza untul cu zaharul tos, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina, un praf de sare, praful de copt, esenta de vanilie si sucul de portocala si se omogenizeaza toata compozitia, framantand un aluat, care, la final, va deveni elastic si nelipicios. Se pune intr-o folie (punga) si se baga la congelator pentru 30 de minute. Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se scoate aluatul din congelator si se formeaza bilute, care se tavalesc prin zaharul pudra. Se asaza apoi distantate pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor,yhj pana cand fursecurile se rumenesc frumos si trec de testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se transfera fursecurile imediat pe un platou pentru a nu se arde prea tare pe partea inferioara. Se pot servi dupa ce se racoresc.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAzi am executat doua prajituri,am citit mai multe retete si am facut niste combinatii care imi plac mie si sper sa placa si...
Prajitura duo cu crema de vanilieReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii