Fursecurile frumos decorate pentru Craciun sunt o incantare pentru cei mici, dar si pentru cei mari. Va invit sa incercati o reteta simpla de fursecuri si sa le decorati dupa bunul plac.
Untul moale se freaca cu zaharul. Se adauga oul urmat de galbenus, amestecand bine dupa fiecare, apoi esenta/miroasele.
Aluatul format se strange intr-o bila si se da la frigider timp de 30 minute (sau mai mult).
Se scoate de la frigi si se intinde, decupand fursecuri diferite forme.
Se dau la cuptor incins la 190C timp de 6-9 minute (in functie de cat de groase/mari sunt fursecurile).
Cand s-au racit se decoreaza dupa pofta inimii (eu am folosit banuti de ciocolata alba speciali pentru topit) .
Reteta de fursecuri simple pentru Craciun a fost propusa de Roxana. pe forum culinar.
Fursecurile se pastreaza foarte bine intr-o cutie inchisa. Le puteti chiar oferi ca si cadou.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii