Fursecuri pentru Craciun cu jeleu colorat

Fursecurile pentru Craciun cu jeleu colorat sunt perfecte pentru a fi oferite ca si cadou, pentru a fi savurate sau pentru a decora bradul cu ele.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri pentru Craciun cu jeleu colorat

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 250 g faina
  • - 125 g unt la temperatura camerei
  • - 125 g zahar
  • - 1 ou
  • - arome: vanilie sau coaja rasa de lamaie
  • - 1 praf de sare
  • In plus: bomboane de fructe
  • diverse culori

Mod de preparare

Se face un aluat nisipos : Intr-un castron se bate oul cu zaharul si praful de sare.

Se adauga faina, apoi untul moale si vanilia/coaja de lamaie.

Aluatul rezultat se inveleste in folie si se da la frigider cel putin o ora (reteta nu mai specifica, dar n-ai cum sa-l intinzi imediat).

Apoi se intinde o foaie, cam 0,5 cm grosime (intre folii de plastic, ca sa nu se lipeasca de sucitor), si cu ajutorul unui cutter pentru biscuiti rotund cu diametrul de 7 cm, se decupeaza cercuri, pe care eu le-am pus direct in tava de biscuiti pe hartie de copt.

Apoi cu alta forma pentru biscuiti rotunda,diam. 5 cm, se decupeaza cercuri in centrul celorlalte mai mari (aluatul se refoloseste pentru alti biscuiti). Am facut asa, pentru ca daca le-as fi decupat de la inceput, nu stiu daca reuseam sa le pun intregi pe hartia de copt.

Se dau la cuptor la 180 C pentru 8 min (in reteta zice 10, dar e prea mult pentru ca incepusera deja unele sa se maroneasca), apoi se scoate tava si se pune in centrul fiecaruia cate o bomboana.

Apoi se reintroduce tava pentru 5 min. la cuptor (nu mai mult !!, la a doua tava, era sa uit de ele si deja facusera clabuci bomboanele si ajunsesera putin si peste aluat) .

Se scoate tava din cuptor, se lasa putin sa se intareasca "vitraliile", apoi se scot si se continua cu transa urmatoare. Ies probabil vreo 36 buc, eu am facut doar doua tavi (24), restul i-am facut biscuiti cu cipsi de cioco, caci era mare vanzoleala in bucatarie.

Reteta de fursecuri cu jeleu colorat pentru Craciun a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.


Serviti fursecurile pentru Craciun cu jeleu colorat ca atare, ambalati-le frumos si oferiti-le cadou, sau folositi-le ca si decoratiuni pentru brad!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia