Cele mai fragede fursecuri, care te duc cu gandul la Craciun . Merg de minune cu un pahar de lapte cald, cu scortisoara.
Se mixeaza untul cu zaharul pudra pana devine cremos, apoi se adauga oul mixand in continuare. Se adauga faina si nuca macinata, in ploaie, amestecand cu o spatula pana la inglobarea fainii in aluat. Rezultand un aluat moale pe care il dam 30 - 45 de minute la frigider. Cand il scoatem lucram rapid cu aluatul, il intindem pe masa bine infainata si intindem usor, cu sucitorul la fel de bine infainat. Decupam fursecurile in formele dorite apoi le asezam usor in tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptorul preincalzit timp de 10 - 15 min, la foc mediu. Dupa ce le scoatem, jumatate din cantitatea de fursecuri le ungem cu gem iar cealata parte de fursecuri ramasa o punem peste. Se depoziteaza in cutii metalice.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAzi am executat doua prajituri,am citit mai multe retete si am facut niste combinatii care imi plac mie si sper sa placa si...
Prajitura duo cu crema de vanilieReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii