Fursecuri cu scortisoara

Fursecuri cu scortisoara

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu scortisoara

Ingrediente

  • 220g faina
  • 110 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie dupa gust sau un plic de zahar vanilat
  • 2 lingurite scortisoara praf
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Cernem faina impreuna cu praful de copt si sarea, intr-un castron mixam untul cu cele 150 g de zahar si zaharul pudra pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam apoi si oul, mixam bine, apoi adaugam faina, sarea si praful de copt. Obtinem un aluat lipicios pe care il dam la frigider pentru o ora.
Scoatem aluatul de la frigider si din el formam mici bilute, cam cat o nuca mai mica.
Intr-un castronel amestecam cele 2 lingurite de scortisoara si cele 2 linguri de zahar, tavalim cate o biluta din aluat prin acest amestec, apoi o transferam pe o suprafata plana. Cu ajutorul unui pahar o turtim, apasand usor pe pahar.
Continuam si cu restul de aluat, apoi transferam fursecurile pe o tava acoperita cu hartie de copt, vom lasa un pic distanta intre ele caci vor mai creste un pic la copt.

In maximum 15 minute sunt gata. Le lasam sa se raceasca complet.


Se servesc reci. Devin crocante si tare gustoase.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia