Fursecuri cu ovaz, ciocolata si merisoare - Reteta video

Fursecurile fragede cu ovaz, ciocolata si merisoare sunt la fel de binevenite in perioda Craciunului, dar si in restul anului, de cate ori ai pofta sa rontai ceva.

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina alba
  • 200 g faina de ovaz
  • 50 g tarate de ovaz
  • 250 g unt moale
  • 300 g zahar brun
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • 100 g miez de nuca
  • 80 g ciocolata neagra
  • 100 g merisoare
  • un praf de sare
  • 1 lingurita extract vanilie

Mod de preparare

Mai intai, mixeaza untul moale cu zaharul, pana devine cremos. Pune apoi pe rand cate un ou, mixand in continuare. Adauga vanilia. Amesteca intr-un bol faina alba, faina de ovaz, taratele de ovaz, un praf de sare si praful de copt. E mai simplu sa amesteci ingredientele daca folosesti un robot de bucatarie. Adauga putin cate putin in compozitie si mixeaza la viteza mica, pana se incorporeaza bine. Muta amestecul intr-un bol si pune miezul de nuca, ciocolata si merisoarele, apoi omogenizeaza lejer cu o spatula. Cu ajutorul unei linguri, pune gramajoare de aluat in tava, pe hartie de copt si lasa putin spatiu intre ele, ca sa nu se lipeasca. Coace fursecurile la 180 de grade, cam 15 minute, pana se umfla usor si se rumenesc putin la baza Scoate-le cu grija, cu o spatula, si lasa-le la racit Fursecurile cu ovaz sunt foarte fragede si absolut delicioase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia