Fursecuri cu Nuttela

Reteta de fursecuri cu Nutella va impresiona la orice ocazie speciala, fie Valentines, Paste sau Craciun. Pot fi serviti ca atare sau ca sandwichuri cu Nutella, un deliciu culinar!

Complexitate
redusa
Fursecuri cu Nuttela

Ingrediente

  •  
  • 125 g unt nesarat
  • 125 g Nutella
  • 60 g zahar alb
  • 1 ou
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 750 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • o jumatate de lingurita de sare
  • 60 g smantana pentru frisca

Mod de preparare

Mixati impreuna untul, Nutella si zaharul pana devin o crema pufoasa si aerata. Adaugati oul si esenta de vanilie, amestecati in continuare pana sunt bine incorporate.

Intr-un alt bol pentru mixer, amestecati faina impreuna cu praful de copt si sarea.

Adaugati putin cate putin din ingredientele uscate in crema pufoasa, mixand in continuare la viteza mica, pana obtineti un aluat fraged.

Daca totusi aluatul vi se pare prea uscat si faramicios, puteti adauga putina smantana pentru frisca, atat ca sa inchege bine aluatul.

Intindenti aluatul de fursecuri pe o suprafata cu faina, si intindeti-l intr-o foaie de 1 cm grosime. Nu uitati sa dati cu faina si pe sucitor :).

Folosind formele pentru fursecuri, taiati aluatul dupa preferinte. Pentru ca se apropie Valentine’s Day dar si Dragobetele, va sugerez sa folositi inimioara.

Formele taiate, le puneti intr-o tava acoperita cu hartie de copt, dupa care le puneti in cuptorul deja incalzit, la 200 grade Celsius, unde le lasati pentru aproximativ 12 minute, in functie de cuptorul fiecaruia.

Dupa ce sunt coapte, fursecurile se pot orna dupa imaginatia fiecaruia. Pentru inspiratie poti vizualiza galeria atasata.


Se pot servi ca atare, sau se pot servi ca si sandwichuri cu Nutella: lipiti doua fursecuri cu Nutella intre ele.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce