Reteta fursecuri cu lamaie este delicioasa si foarte simpla. Pentru a face aceasta reteta de prajituri aveti nevoie de faina, zahar, unt, gem de fructe...
Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa si se adauga zaharul vanilat, si coaja de lamaie. Se adauga oul, zeama de lamaie si se amesteca bine, bine totul.
Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana se obtine un aluat potrivit de tare (daca mai este nevoie, se mai poate adauga faina, depinde de tipul de faina si cat de multa zeama de lamaie puneti),
Aluatul se lasa sa se odihneasca la frigider pentru cel putin 30 de minute, dupa care se intinde pe masa de lucru
Se decupeaza in aluat diferite forme, in cazul meu, stelute si inimioare
Fursecurile formate se aseaza pe o tava unsa cu unt si se dau la cuptor 10-15 minute. Nu asteptati ca fursecurile sa capete o culoare galbuie caci va strica din aspectul lor. Atunci cand le scoateti din cuptor, ele vor fi foarte pufoase, dar dupa ce se racesc devin crocante.
Eu le-am pus pe deasupra o glazura din zahar pudra si zeama de lamaie, iar pe unele le-am lipit intre ele cu jeleu de lamaie. Puteti inlocui jeleul cu dulceata de fructe preferata.
Alte retete recomandate:
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii