Se pregatesc toate ingredientele, apoi tavile cu hartie de copt (sau unse cu margarina). Amestecam impreuna zaharul cu margarina, oul si coaja de port
Se pregatesc toate ingredientele, apoi tavile cu hartie de copt (sau unse cu margarina).
Amestecam impreuna zaharul cu margarina, oul si coaja de portocala pana se amesteca bine.
Apoi adaugam faina, praful de copt si sarea, dupa care amestecam bine in continuare.
Adaugam si laptele la sfarsit iar dupa ce amestecam putin cu furculita procedam in continuare manual si a rezultat o coca pe care am impartit'o in 2 bucati egale, una am pus-o la frigider pana m-am ocupat de cealalta.
Am intins'o pe o hartie de copt sa nu murdaresc blatul (multumesc poca pentru pont) cam la 3 mm grosime, o foaie subtire. ATENTIE! Daca nu folosti ca mine hartia de copt, as recomanda sa se folositi in coca doar 450 gr. faina iar cu restul sa va ajutati la intins. Eu am avut nevoie doar de f putin faina sa nu se prinda de foaie.
Programam cuptorul sa se incalzeasca la 200 grade C.
Decupam cerculete din coca cu ajutorul unui pahar sau a unei cesti.
Punem in centrul cerculetelor jumatate de lingurita de gem.
Se inchidem bine cu degetele, avand grija sa facem forme frumoase si egale, si sa le inchidem foarte bine.
Le punem in cuptor la 200 gr C si le lasam pentru 10 minute (fix).
Le scoate si le lasam sa se raceasca in tava.
Pofta buna!
Reteta Fursecuri cu gem de piersici a fost propusa de Una_ pe forum culinar.ro
Alte retete de fursecuri gasiti aici:
Stelute si inimioare cu banane,
Spitzbuben - fursecuri de craciun,
Trandafirasi
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii