Aceste fursecuri de sărbătoare sunt gustoase și ușor de preparat.
1. Preincălzim cuptorul la 180 grade C.
2. Mixăm untul cu zahărul până când obținem un amestec cremos și deschis la culoare(4-5 minute). Apoi adăugăm gălbenușul de ou și mixăm 1 minut.
3. Combinăm făina cu sarea după care adăugăm câte o lingură peste amestecul de unt. Amestecăm până când făina este încorporată perfect. Dacă aluatul obținut este prea moale și nu poate fi modelat, îl introducem în frigider 20 de minute.
4. Prăjim amestecul de nuci și migdale, după care mărunțim totul cu ajutorul unui robot de bucătărie.
5. Formăm bile cu diametrul de 3cm. Dăm fiecare bilă prin albuș și apoi prin nucile măcinate.
6. Așezăm bilele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt după care le presăm cu degetul mare astfel încât să formăm o adâncitură. În acestă adâncitură punem 1-2 lingurițe de dulceață.
7. Dăm fursecurile la cuptor pentru 12-15 minute. După ce le scoatem din cuptor, le lăsăm la răcit în tavă 5 minute.
Din cantitățile date vă ies în jur de 10 bucăți.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAzi am executat doua prajituri,am citit mai multe retete si am facut niste combinatii care imi plac mie si sper sa placa si...
Prajitura duo cu crema de vanilieReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii