Fursecuri cu crema de alune

Fursecurile cu crema de alune sunt in special delicioase si preferate de iubitorii alunelor.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 100 grame alune turceşti (fără coajă şi nesărate)
  • 200 grame făină
  • 3 linguri de pudră de cacao
  • 1 pacheţel praf de copt
  • 3 ouă
  • 250 grame zahăr tos
  • 250 grame margarină
  • 150 grame cremă de alune cu ciocolată (de tip Nutella)
  • 50 ml lapte
  • Pentru glazurare:
  • 100 grame ciocolată neagră de menaj
  • 100 grame ciocolată cu lapte
  • 100 grame margarină

Mod de preparare

Alunele se prăjesc în tigaie, fără ulei sau alte grăsimi, până când devin aurii. Se lasă la răcit şi se macină fin. Apoi se amestecă cu făina, pudra de cacao şi praful de copt.
Ouăle întregi se bat spumă cu zahăr şi un praf de sare, apoi se adaugă margarina moale şi crema moale de alune. Alunele măcinate se amestecă cu făina şi se înmoaie cu lapte. Se unge cu margarină o tavă de cuptor sau, dacă aveţi, o tavă specială pentru brioşe, apoi se toarnă cu lingura compoziţia de fursecuri. Dacă folosiţi tava de brioşe, locaşurile se umplu cam 3/4 cu cremă pentru a avea loc să crească. Se coace în cuptor preîncălzit, la foc mediu, timp de cca. 20 de minute. După coacere se mai lasă în formă timp de 10 minute (dar nu mai mult, pentru că se pot lipi!!!), apoi fursecurile se aşează pe un grătar sau un fund de lemn pentru răcire completă.  Pentru glazurare topim la bain-marie cele două tipuri de ciocolată + margarina şi se amestecă bine. Se lasă un pic la răcit (cât să nu fie clocotită) şi se stropeşte pe fursecuri.


Fursecurile merg de minune alaturi de un pahar de lapte cald, pentru cei mici, sau alaturi de o cafea aburinda, pentru mamele obosite!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia