Sunt atat de bune, crocante la exterior si moi in interior, cu un gust puternic de arahide, din care mananci si nu te poti opri! Dulciuri pentru Mos Craciun
Se mixeaza bine untul cu zaharul. Se adauga sarea și vanilia. Treptat, se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixând bine după fiecare adăugare. Se pun arahidele și nucile măcinate și se amesteca pana se incorporeaza bine. Va rezulta un aluat destul de consistent. Se da la frigider pentru 45 de minute. Intr-un bol, se pune zaharul pudra și se lasă deoparte. Se scoate aluatul din frigider și se fac bilute mici intre palme. Se asaza în tava tapetata cu hârtie de copt, la distanța intre ele. Se coc la 180 de grade, timp de 12-14 minute, cât sa înceapă sa devină maronii. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească 2 minute. Se dau prin zaharul pudra cât sunt încă calde. Se lasa sa se raceasca de tot, apoi se dau din nou prin zahar pudra. Au iesit 55 de fusecuri. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAzi am executat doua prajituri,am citit mai multe retete si am facut niste combinatii care imi plac mie si sper sa placa si...
Prajitura duo cu crema de vanilieReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii