Fursecuri asortate pentru Mos Craciun

Fursecurile asortate presupun mai multe tipuri de fursecuri care se servesc impreuna. Pot fi cele doua de mai jos sau alte fursecuri ori biscuiti, pe care ii puteti servi si ambalati ca si cadouri de Craciun.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri asortate pentru Mos Craciun

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 2 galbenusuri
  • 1 albus
  • 200 g unt
  • 2 linguri cacaoa
  • 1 lingura smantana sau frisca batuta
  • 3-4 linguri cognac alexandrion
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocale
  • 1 mana de stafide
  • 1 mana de nuci
  • 4 tablete de ciocolata cu lapte sau amaruie

Mod de preparare

Fursecurile asortate presupun mai multe tipuri de fursecuri care se servesc impreuna. Pot fi cele doua de mai jos sau alte fursecuri ori biscuiti de craciun.

Inele impletite:

3

Se freaca 100 g unt la temperatura camerei cu 75 g de zahar treptat pana devine ca o spuma. Se adauga galbenusul, un plic de zahar vanilat, esenta de rom si un praf de sare. 150 g faina cernuta cu jumatate de plic praf de copt se adauga cate putin la compozitie si se framanta cu mana rece. Se imparte coca in doua parti. Una se amesteca cu cocoua si una cu smantana. Se impacheteaza fiecare in folie de plastic si se da la frigider pentru 40 minute. Se fac snurulete albe si negre care se impletesc.

Fursecuri asortate:

3

Se freaca celelalte 100 g unt cu 75 g zahar. Stafidele se hidrateaza in cognac si esenta de rom apoi se scurg. Se adauga cognacul de la stafide in compozitia de unt si se freaca. Galbenusul se presara cu sare si putin zahar si se lasa cateva minute. Se freaca galbenusul cu coaja de portocale si se adauga la unt. Faina cernuta ( 150 g) cu jumatatea de plic praf de copt se adauga cate putin la compozitie si se amesteca cu mana. Dupa ce s-a incorporat toata faina se adauga albusul batut spuma. Se dau prin masina nucile si se taie ciocolata cubulete mici .

Aluatul se imparte in trei . Una se amesteca cu stafidele a doua cu ciocolata si ultima cu nucile. Se pune fiecare in folie de alimente si se da la frigider 40 minute. Dupa se formeaza fursecurile rotunde sau se intinde o foaie si se taie cu diverse forme, eu m-am jucat cu aluatul si am combinat aluatul cu cacaua si cel alb, am ornat cu fulgi de ciocolata. Se dau toate fursecurile la cuptorul incins pe folie de copt pentru 15- 20 minute.


Fursecurile asortate de Craciun se servesc la o cafea, ceai sau un cappuccino.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce