Deliciu cu mere si bezea

Avem nevoie de 4 fursecuri facute mai mari. Eu le-am facut pe acestea, dupa reteta mea. Merele se curata de coaja, se scobesc de cotor si se pun intr-

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Deliciu cu mere si bezea

Ingrediente

  • 4 fursecuri mari
  • 4 mere
  • dulceata de capsuni
  • 4 albusuri
  • 150 gr. zahar

Mod de preparare

Avem nevoie de 4 fursecuri facute mai mari. Eu le-am facut pe acestea, dupa reteta mea.

Merele se curata de coaja, se scobesc de cotor si se pun intr-o tava unsa cu margarina.

In fiecare mar se pune cate o lingurita de dulceata de capsuni.

Se da la cuptor, la temperatura de 200 grade Celsius, pentru 40 de minute, pana devin merele moi.

Nu le lasati la cuptor pana se inmoaie de tot, ca nu mai sunt bune!

Dupa ce se fac merele, se lasa sa se raceasca bine.

Dupa ce s-au racit merele se prepara o bezea din 4 albusuri si 150 g de zahar.

Pe o tava, tapetata cu hartie de copt, se pun fursecurile, peste fiecare fursec se pune cate un mar.

Iar acum fiecare mar se imbraca in bezea

Tava cu merele se da pentru 50 de minute la cuptor, la foc mic, pana bezeaua capata o culoare galbuie. Se scot cu grija din tava si se aseaza pe un gratar sa se raceasca.
Pofta buna!

Reteta Deliciu cu mere si bezea a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Tarta cu mere si crema de vanilie,

Tarta cu mere,

Tarta cu mere in aluat de foi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia