Pentru a prepara aceasta delicioasa retete de covrigei cu miere sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, faina de grau, faina de secara, miere, bicarbonat, albus.
Se bate mierea cu telul impreuna cu ouale. Se adauga bicarbonatul dizolvat in putina apa si se amesteca foarte bine, apoi se pune faina si se framanta bine. Se lasa sa se odihneasca 20 min, apoi din aluatul astfel lucrat se iau bucatele si se formeaza covrigi, se aseaza pe o tava de copt unsa, se unge fiecare cu albus de ou amestecat cu miere si se coc la foc potrivit.
Se pot servi calduti sau reci.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu visine
Pasca cu branza
Prajituri simple
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii