Cornuletele fragede cu gem de prune nu sunt deloc greu de pregatit. Cu aluatul pentru cornulete se lucreaza foarte usor, rezultand niste cornulete fragede cu gem care se topesc in gura.
Punem faina intr-un bol apoi in mijloc facem o adancitura si adaugam celalate ingrediente , framantam repede , deaorece este un aluat fraged nu trebuie framantat mult, ci doar atat cat sa devina omogen.
Impartim aluatul in 4 parti egale. Luam o bucata de aluat si o intindem sub forma de cerc cu ajutorul unui sucitor, atentie trebuie sa lucram pe o suprafata pudrata cu faina pt a nu se lipi aluatul, o intindem subtire, apoi o impartim in 10 triunghiuri egale.
La capatul fiecarui triunghi vom pune o lingurita magiun de prune si apoi il rulam. Le punem pe o tava de copt cu hartie cerata si le dam la cuptor pana devin usor aurii la margini.
Le pudram cu zahar praf si le lasam sa se raceasca.
Facem la fel cu aluatul ramas pana cand sunt toate gata.
Se pastreaza foarte bine cateva zile intr-un loc racoros.
Pofta buna!
Cornuletele fragede cu gem de prune se servesc dupa ce s-au racit.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii