Se topesc in gura :)
Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul farin.
Adaugam ouale pe rand, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie, lingura de smantana grasa iar la final faina. Nu am trecut cantitate fixa de faina deoarece poate diferi in functie de ouale folosite. Framantam aluatul, apoi il invelim in folie alimentara si il lasam la rece cel putin 30 minute. Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Asezam in tava folie de teflon sau hartie de copt. Impartim aluatul in 10 parti aproximativ egale. Pe masa de lucru infainata intindem cate o parte de aluat cu facaletul, impartim apoi fiecare cerc in 8 triunghiuri, la baza fiecarui triunghi asezam dulceata de cirese amare, rulam strans si asezam cornuletele obtinute in tava lasand loc suficient intre ele pentru ca vor creste in timpul prepararii la cuptor.
Coacem cornuletele timp de 15 minute, pana devin usor aurii. Punem intr-o punga zaharul pudra si scoatem cornuletele fierbinti din tava direct in punga, astfel incat zaharul se va lipi usor de cornulete. Le scoatem din punga pe platou, le lasam la racit si servim. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii