Ideale pentru spiridusii Mosului.
Se pune, untura, galbenusurile si zeama de lamaie. Se amesteca. Se adauga smantana, faina, sarea si se framanta. Aluatul rezultat se imparte in 3 parti. Fiecare parte se intinde cat de subtire este posibil, si se unge cu untura topita ( cam2 linguri pe bucata), dupa care se ruleaza si se da la rece. Se scoate o rulada, se taie de un deget, iar cu taietura se pune in faina si se apasa cu dosul palmei pana se formeaza o placintica. Aceasta se intinde cu sucitorul si se umple dupa cum se doreste, cu gem de prune, rahat sau cu unca amestecata cu gem de macese. Se procedeaza la fel cu fiecare bucata in parte, apoi se coc in cuptorul incalzit 10-15 minute fiecare tava. Cand sunt reci, se pudreaza cu zahar.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAzi am executat doua prajituri,am citit mai multe retete si am facut niste combinatii care imi plac mie si sper sa placa si...
Prajitura duo cu crema de vanilieReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii