Cornulete cu rahat, ca la mama acasa

Cornuletele cu rahat sunt un simbol al meselor de sarbatoare. Aceasta reteta are un aluat cu care se lucreaza foarte usor, si poate fi folosit si la pateuri sau trigoane.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Cornulete cu rahat, ca la mama acasa

Ingrediente

  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa minerala
  • 700 g faina (mai merg citeva linguri)
  • 250 g margarina
  • 5 ml otet
  • un praf de sare
  • rahat

Mod de preparare

Omogenizam bine, bine margarina topita, uleiul, sarea, apa minerala si otetul. Rezulta o spuma fina.

Adaugam faina si framintam bine. Scoatem coca pe masa cu faina si o luam la batut cu sucitorul vreo 5 minute si pe-o parte si pe alta.

Dupa ce am snopit-o in bataie o punem intr-un vas acoperit si o lasam sa-si traga sufletul la rece vreo ora.

In timpul asta taiem rahatul (al meu este cu nuci) si il tavalim prin faina.

Dupa timpul regulamentar de odihna, rupem bucati de aluat si intindem forme rotunde din care portiona triunghiuri. Punem cite o bucata de rahat pe fiecare si rulam de la baza catre virf. Punem cornuletele in tava cu hirtie de copt.

Se coc la 200 grade timp de 15-20 minute. Calde, fierbinti le rasturnam in castronul cu zahar pudra amestecat cu vanilie.

Spor la treaba, nu veti regreta!!


Reteta de cornulete cu rahat ca la mama acasa a fost propusa de shumaila pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia